A humánökológia kutatóműhelyen belül számos szakterületen tanuló diákok, tanárok és gyakorlati szakemberek keressük a választ az ökológiai válság égető kérdéseire. Célunk, hogy rendszer-szemléletben, hosszú távú gondolkodásmóddal közelítsük meg azokat a problémákat, amelyek meggyőződésünk szerint a huszonegyedik század fő kihívásai.

Egy útkereső kezdeményezés mindig sok kérdést rejt magában. Az, hogy mivé fog fejlődni ez a tudományos közösség, jórészt a résztvevőkön múlik. A szervezők azonban mindent megtesznek azért, hogy a kritikus viták, inspiráló közös munka és a tudáson alapuló cselekvés otthonává váljon e műhely.

A multidiszciplináris munka nagy kihívás. Fontos számunkra, hogy lefektessük azokat a kommunikációs és módszertani kereteket, amelyek lehetővé teszik, hogy a társadalom-, bölcsész-, természet- és műszaki-tudományok megértsék és felhasználják egymás eredményeit, releváns kérdéseket tegyenek fel egymásnak és együtt keressenek időtálló válaszokat.

A szakkollégium négy kurzust kínál 2017 őszi félévében. Felveheted őket külön-külön, vagy egyszerre is. Az előadásokat viták és a témákhoz kapcsolódó egyéb programok egészítik ki. Néhány egyetemen ezeket hivatalosan is felveheted és akkor kreditpont is jár érte. (Ennek részleteivel kapcsolatban a saját egyetemed tud bővebb felvilágosítást adni.)

Ha szívesen részt vennél ebben a munkában, jelentkezz a kollegium@humanokologia.hu e-mail címen, és ha van kedved, küldj el nekünk valamit bemutatkozásként, amire büszke vagy (cikk, amit írtál; film vagy előadás, amit Te készítettél; TDK munka; projekt, amin dolgozol stb.) valamint mindenképpen írd meg, hogy melyik egyetem, melyik szakára jársz. Ha bármilyen más kérdésed van a szakkollégiummal kapcsolatban, akkor is bátran keress minket ezen a címen.

Ha nem vagy egyetemista, de szívesen részt vennél a kurzus alkalmain, téged is szívesen látunk, kérjük, írj egy 4-5 mondatos bemutatkozást is a jelentkezésed mellé. A terem befogadóképessége azonban véges, ezért mindenképpen visszajelzünk, hogy tudunk-e helyet biztosítani neked is.

Honlapunk mellett Facebook-oldalunk itt érhető el.